Er det vanskelig å drømme?

Hvis alt var mulig, hva hadde du gjort da? Hvis du hadde alle ressursene nødvendig for å lykkes, hva hadde du gjort annerledes? Synes du det er vanskelig å se for seg? Kanskje du har frykt for å drømme?

Frykt for å drømme er en intern vane eller følelse som ofte foregår ubevisst. Den vekkes til live i situasjoner som byr på drømming og målsetting, og kan deretter stopper deg fra å ta handling eller fullføre noe. Om du tviler på egen kunnskap, egne evner, har lite selvverd og lav selvfølelse kan ubehaget ved drømming bli for stort som gjør at du unngår det. Du har satt opp en mental sperre for å beskytte deg mot ubehag. Hvis dette foregår over tid, blir sperren sterkere. Hva blir konsekvensen av det? Om du ikke drømmer har du ingen retning, noe å jobbe mot. Uten retning er det lett å gå i alle retninger og ikke oppnå noe. Det er som katten i Alice i eventyrland sa: “hvis du ikke vet hvor du skal, vil alle veier føre dit”.  Med en retning, et mål, en drøm har du muligheten til å evaluere, prøve og feile, lære og oppdage hva som er viktig for deg og hva du trives med, for så å finne ut hva du vil med livet. Tør å drømme.

En ting som ikke hjelper er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat. Om du vil at livet skal være annerledes enn det det er nå, må du gjøre noe annerledes. Ut av den samme tralten og inn på en sti som tar deg dit du vil. Dette krever tid og innsats, men å jobbe for noe som betyr noe for deg, som gir deg livsglede og velvære, er ikke det verdt å jobbe mot? Husk at Rom ikke ble bygd på en dag. Små steg til suksess.

Vi har alle vaner og følelsesmønstre som hjelper oss eller hindrer oss på veien til drømmene. Kun du har svaret på hva som motiverer deg eller stopper deg. Om du vil komme deg ut av tralten og oppnå dine drømmer, er det viktig å se innover, setter av tid til deg selv og bli bevisst mønstrene dine. Her kommer noen spørsmål som kan hjelpe deg på veien:

 • I hvilke situasjoner saboterer jeg for meg selv?
 • Hvordan vil livet mitt forandre seg når jeg har lærer å gi slipp på selvsabotasje?
 • Se for deg følgende: Mens du sover i natt, skjer det noe merkelig. Du kan ikke helt sette ord på det, men når du våkner dagen etter er det akkurat som om all frykt, alle måter du saboterer for deg selv er helt borte. Som om det var mulig. Hva er det første du legger merke til som er annerledes?
 • Hva er det første du vil gjøre annerledes når alle hindringer er borte?

Om du vil jobbe for et liv du er fornøyd med, en versjon av deg selv du er stolt av, en drøm som gir deg livsglede, anbefaler jeg følgende:

 • Still spørsmål til deg selv. Hvorfor gjør du som du gjør, reagerer som du gjør, føler glede, sorg, sinne når du gjør? Du får kun svar når du stiller spørsmål.
 • Jobb med selvfølelsen.
 • Les bøker om selvutvikling.
 • Hør på podcast som inspirerer deg til å følge drømmen.
 • Følg folk som hjelper deg til å holde fokuset mot drømmene dine.
 • Snakk med noen som kan hjelpe deg å gi slipp på frykt og selvsabotasje.
 • Behandle deg selv med respekt. Du er verdifull. Du fortjener å leve et godt liv.
Tør å drømme!