Gå for drømmen

Har du store drømmer, men tør ikke gå for dem? Er du redd for å si eller gjøre noe feil så du tør ikke prøve? Kanskje du føler du ikke har nok kunnskap, eller er redd for hva andre tenker om du gjøre det? 

Noen ganger må du bare gi faen og hoppe i det. Om du ikke prøver, hvordan vil du ha det da om 5 år, 10 år? Det er ikke alltid lett å bare hoppe i det når frykten er for stor og troen på deg selv er lav. Dette ønsker jeg å hjelpe deg med. For å tørre å gå for drømmen og utfordre deg selv, må du jobbe med selvfølelsen. Dette fordi du blir tryggere på deg selv og snur fokus fra katastrofetankegang til optimisme og muligheter. Når du er trygg på deg selv tør du å prøve og feile og evner å lære i prosessen. Husk at hvis du går på tryne så starter du ikke fra skratch neste gang.

 En god måte å jobbe med selvfølelsen på er å kjenne på mestring. Tenk på sist gang du kjente på mestringsfølelse, hvordan hadde du det da? Hva skjedde i kroppen? Hva tenkte du? Når jeg mestrer noe får jeg masse energi, kjenner på glede og har tro på at jeg kan få til alt jeg vil. Derfor er det viktig for meg å jevnlig gå ut av komfortsonen slik at jeg får kjent på dette.

På denne måten har jeg bygd opp troen på meg selv. Tenk på det som å trene til six pack. Du må trene lenge for å få det, og når du har det må du trene for å opprettholde det. Det samme gjelder selvfølelsen. Om du vil ha god selvfølelse må du trene på det, og når du har det må du opprettholde det. 

Min drøm er å hjelpe 10.000 mennesker til god selvfølelse. Et råd jeg vil gi deg er å gjøre små ting i hverdagen som er utenfor komfortsonen. For hva ville du egentlig oppdage om deg selv om du utfordret komfortsonen, dine tankemønstre, overbevisninger, vaner og fordommer? Ville du fortsatt vært den samme? Det er en måte å finne ut av det på!

Ettersom jeg ber deg gjøre dette, skal også jeg gjøre det. I de neste 20 ukene skal jeg hver uke utfordre mine mønstre. Dette innebærer å gjøre noe jeg aldri har gjort før, bryte vaner, utfordre ting jeg ikke liker og møte fordommene mine i hvitøyet. Her er noen eksempler:

 

  • Dra på singeltreff – dating er så kleint
  • Ta en ny tattis – har tenkt på det lenge, men får ikke fingeren ut
  • Naken photo shoot – utfordrer flauhet for kropp og nakenhet
  • Lage en podd – det har jeg aldri gjort før
  • Jaktkurs – lære å skaffe egen mat
  • Fjellklatre – krisemaksimering når jeg er i høyder
  • Sove ute i telt alene – MØRKEREDD
  • Dra på konsert – er så voldsomt mye folk og mye bråk
  • Spise middag med ekstremt religiøse – jeg utfordrer mitt eget syn på livet og det jeg mener er mellom himmel og jord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan følge denne reisen på Instagran, #gislippforfaen. Jeg kommer til å dele følelsene, tankene og oppdagelsene jeg gjør. Det kommer til å være ærlig, ekte, rått, humoristisk, kleint og fylt med glede. Forhåpentligvis får du inspirasjon til å gå for din drøm. Nå går jeg for min drøm, går du for din?