Sjette utfordring: Lære å spille gitar

Jeg har alltid vært klassens klovn, en som trives med å være rar, skape liv og røre, lage de styggeste grimasene slik at stemningen blir lett og ledig og en kan le sammen. Dette er meg og noe jeg identifiserer meg med. På videregående gikk jeg teaterlinjen på Lillestrøm VGS og deretter et år på skuespillerutdanningen ved NISS – Nordisk institutt for scene og studio. Jeg trives på scenen og spesielt med roller fylt av humor og glede. Det som ville være en utfordring for meg er å opptre i en alvorlig tone, helt sårbar. Dette er nettopp det jeg skal utfordre meg på.

Forrige ukes utfordring var et steg for å gjennomføre nettopp dette. Mitt mål er å lage en oppvisning der jeg spiller instrument, synger, danser og snakke på en scene i ånden av sårbarhet. Derfor startet jeg med gitartimer. Foreløpig har jeg forpliktet meg til 3 økter for å se om gitar er noe jeg trives med. Om det er det, skal jeg øve inn en sang til gitarspillingen. Første time var uansett gøy. Da jeg så på filmen jeg tok, måtte jeg le. Jeg er veldig uttrykksfull. Kanskje jeg prøver et annet instrument også, tiden vil vise. Om du har fulgt bloggen, vet du at jeg startet på Hip Hop i september. Noe derfra vil jeg også ta med i oppvisningen. Senere i vinter kommer jeg til å ta sangtimer.

For meg har det å snakke om mine innerste tanker og følelser vært en utfordring. Tidligere har jeg tenkt at andre har nok med sine egne ting, derfor ville jeg ikke bry dem med mitt. Jeg skulle være sterk for andre, stille opp, lytte slik at andre hadde det bra rundt meg. Etterhvert begynte jeg å tenke at hvis jeg vil være dette for andre, da kan det være at andre har lyst til å være en slik person for meg også. Jeg begynte å øve meg på å snakke om hvordan jeg hadde det når ting var kjipt. Det var kjempe vanskelig i starten. Nå er jeg blitt mye bedre, men er ikke i mål. Derfor må jeg sette meg selv på prøve. Jeg må gjøre det jeg frykter, nemlig å vise sårbarhet i frykt for å bli sett på som svak. Jeg vet at dette er helt tullete og at evnen til å vise sårbarhet er en styrke. Likevel synes jeg det er vanskelig og noe jeg har lyst til å ta tak i.

Selvutvikling handler om å tåle flere følelser. Bare tanken på å skulle synge seriøst, uten ablegøyer og komikk, gir meg sug i magen. Det gruer jeg meg til og vil helst slippe. Nettopp derfor vil jeg gjøre det. Jeg vil trene på å vise sårbarhet og øve på å håndtere situasjoner jeg ikke føler meg trygg i. Da må jeg utsette meg for det. Dette blir et prosjekt som strekker seg til våren 2020. Følg med!