Utfordring 10: Turist i egen by

Hvor godt kjenner du din egen by? Hva har du utforsket? Hvor interessert er du egentlig i å vite hva den har å by på?

Mitt svar er ‘svært lite’. Jeg har aldri vært på teknisk museum, fram museet, folkemuseet eller noen av de store  Til nå har jeg rett og slett ikke vært interessert. Jeg har laget meg en overbevisning om at det å gå på museum er noen jeg ikke liker fordi:

1. Det er mye folk.
2. Tenker jeg ikke får noe ut av det.
3. Tror jeg kommer til å kjede meg.

Disse overbevisningene måtte settes på prøve. Jeg var på teknisk museum og fram museet.

Teknisk museum var veldig gøy fordi det var så mange ting jeg kunne trykke og ta på. Jeg oppdaget hvor viktig det er for meg å bli engasjert i det jeg utforsker, ved å ta og føle på det. Dette kan vel sies å være en taktil læringsstil.

Fram museet fikk jeg ikke utforsket så mye fordi det sto sommertid på Google, altså stenger 18, men det stengte kl 17 pga vintertid. En stjerne for dårlig planlegging til meg!

Så jeg vil dra tilbake til teknisk museum fordi jeg ikke fikk trykket på alt, OG jeg vil dra med noen. Faktisk så vil jeg dra på alle museene for å lære mer om norsk historie og engasjere meg i min hjemby sitt tilbud.

Jeg lærte at overbevisningene mine ikke stemte, jeg lærte noe nytt, jeg snakket med hyggelige folk som trykket på knapper og fikk ting til å skje, det var gøy, og jeg koste meg. Med dette oppfordrer jeg deg til å bryte opp og teste ut overbevisningene dine. Kanskje lærer du noe nytt om deg selv?